>> Nu vidareutvecklas portalen! Betaversionen av Sveriges dataportal är lanserad. Klicka här! <<

Regeringen vill utveckla Hack for Sweden

By 16 april, 2018Uncategorized

Det eftertraktade priset Hack for Sweden Award gick under helgen till laget ”Momentum AI” som tog  fram lösningen kallad ”Match Yourself”.

Under helgen som har var, den en 13-15 april arrangerades den årliga tävlingen Hack for Sweden 2018 i Stockholm. Hack for Sweden pågick under 48 timmar fre- sön och syftade till att lösa olika samhällsutmaningar med hjälp av Sveriges myndigheters öppna data. Regeringen vill utveckla tävlingen till att vara ett vertyg för satsningen på öppna data och datadriven innovation.

Under helgen den 13-15 april arrangerades Hack for Sweden 2018 i Norrsken House på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Hack for Sweden är ett samarbete mellan 30 myndigheter och organisationer som vill möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter med hjälp av respektive myndighets öppna data.

En jury utser vinnare och det eftertraktade priset Hack for Sweden Award gavs till det laget som kom med den mest innovativa lösningen och som kombinerade data på det mest kreativa sättet. I år gick priset till laget ”Momentum”. Det delades även ut priser för bäst visualisering/data analys, bäst samhällsnytta, m fl.

Ett av regeringens mål för digitaliseringen av den offentliga förvaltningen är en öppnare förvaltning som stödjer innovation och delaktighet. I budgetpropositionen för 2018 har regeringen presenterat en satsning på öppna data och datadriven innovation inom den offentliga förvaltningen. Regeringen vill utveckla tävlingen Hack for Sweden. Under 2018 – 2019 är det Arbetsförmedlingen som ansvarar för genomförandet av Hack for Sweden.

När det gäller öppna data pågår det för närvarande en undersökning om öppnadata och datadriven innovation som Gartner genomför på uppdrag av Regeringskansliet.

Läs mer om resultaten från Hack for Sweden

Se intervjuer med de tävlande och med lagen som vann