Du registrerar din förteckning på registrera.oppnadata.se. Kontrollera först om din organisation redan finns inlagd och att kontaktuppgifterna till din organisation på dataportalen stämmer (för uppdatering av dina kontaktuppgifter på dataportalen skicka e-post till vidareutnyttjande@riksarkivet.se).

När datan är registrerad kan du kontrollera på registrera.oppnadata.se att inget valideringsfel visas och att inga obligatoriska värden för din data saknas (gå in på PSI-datakollen->offentliga organisationer, sök fram din organisation och klicka på den) . Så här kan det se ut när du kontrollerar det (exempel):

PSI-data webbsida Hittades
Formatet stöds inte
DCAT-AP källa Hittades
Obligatoriska värden saknas 0
Valideringsfel 2
Valideringsvarningar 14
Föråldrade fält 3

För svar på dina frågor läs i Vanliga frågor & svar. Om du inte hittar svar på din fråga i Vanliga frågor & svar skicka då e-post till: vidareutnyttjande@riksarkivet.se.

När du är klar kommer dina datamängder att dyka upp på sidan datamängder så fort de har skördats. Skördning sker normalt en gång om dygnet, men du kan tvinga fram en skördning snabbare genom att gå in på din organisation (klicka på din organisation på sidan katalogregistrering) och sen klicka på knappen ”skörda om”. Normalt sker då en omskördning inom 5 minuter.

Nu är du färdig!