SL Realtidsinformation 3

Realtidsinformation om bussar, tunnelbana, pendeltåg, lokalbana och båtar i Stockholm. I detta API kommer man åt Realtidsinformation via en metod. Dessutom, innehåller svaret störningsinformation när sådan finns för avgångarna/hållplatserna som presenteras.

Nya användare rekommenderas att använda Realtidsinformation 4 som är en modernare version av APIet och som kommer finnas kvar längre än v3 som troligen släcks ner under 2a kvartalet 2017.

API-nyckel

Det krävs en giltig API nyckel som skickas med som parametern "key" i alla metodanrop. En API nyckel får man genom att skapa ett projekt som använder detta API. Mer om hur du skapar och använder API nycklar hittar du här. För att få en API nyckel så måste man godkänna APIets licensvillkor. Det finns vissa begränsningar på antalet anrop per minut och per månad.

Notera: För att få Guld-nivå krävs att man skriver en utförlig beskrivning av projektet på Trafiklab. Projekt som saknar beskrivning kommer att nekas Guld-nivå.

    Max anrop/månad
    Max anrop/minut
    Brons
    10 000
    30


    Silver
    500 000
    60


    Guld
    Efter behov


    Vår målsättning är att alla som vill ha data ska få tillgång till denna, och att det ska förbli kostnadsfritt. Begränsningarna vi har idag är till för att vi vill kunna garantera att vår teknik fungerar till så många så möjligt. Innan vi uppgraderar en tjänst vill vi ha en prognos för hur mycket trafik tjänsten kommer att generera i relation till hur många resenärer som får nytta av informationen. För att få ditt konto uppgraderat, använd uppgraderingsknappen vid din nyckel.

Data and Resources

Additional Info

Field Value
Source https://www.trafiklab.se/api/sl-realtidsinformation-3
Version 1
Last Updated May 18, 2017, 20:42 (UTC)
Skapad April 6, 2017, 13:32 (UTC)
Contact URI https://www.trafiklab.se/sites/default/files/dcat/contactpoint.rdf
GUID https://www.trafiklab.se/sites/default/files/dcat/dataset-12602.rdf
Language svenska
Publisher URI https://www.trafiklab.se/sites/default/files/dcat/sl_publisher.rdf
Publisher URL http://sl.se
Publisher name SL
Publisher type Tillbakadragen
Spatial URI http://sws.geonames.org/2673722/
Theme 48 TRANSPORT
URI https://www.trafiklab.se/sites/default/files/dcat/dataset-12602.rdf